Hírek, érdekességek, leírások
Hírek, érdekességek, leírások,
tippek - trükkök, csevegő,
kérdezz - felelek

Partnerprogram Bejelentkezés Regisztráció
Ma feladott hirdetések | Ma lejáró hirdetések | Legutóbbi 20 hirdetés | Legfrissebb cikkek
Rovattérkép | Rovatfigyelés | Súgó - GY.I.K.
| Fotópályázat | E - képeslap | Egyedi fényképes ajándékok | Hímzett ajándékok | Fotókristály | Fotóalbum - Myalbum.hu | MyPolo.hu | KépesPolo.hu |
| AjandekPolo.hu | KepesPolok.hu | AjandekPolok.hu | Fotókidolgozás | Fotógravírozás | EgyediAjandek.hu | Webhoszting - DomainStar.hu |

Legutóbbi keresőszavak - kádfelÄ‚... | idÅ‘skori ... | kid-city nagykanizsa | taposÄ‚Ă... | keríté...


Méhészet, méhek, kiegészítők apróhirdetések hírek érdekességek leírások beszámolók


Aprotuti hírek, A mézes pálinka receptje

Boldog névnapot kívánunk minden Örs és Stella nevű látogatónknak

Hírek  -  Hozzánk szól
Érdekességek, leírások, beszámolók

A méhészet története, múltja Érdekességek, hírek Kapcsolódó szakmák, foglalkozások
Méhanyák, méhcsaládok, anyabölcsők Méhészeti termékek, virágpor, propolisz Mézes ételek, sültek
Mézes koktélok és puncsok Mézes likőrök Mézes limonádék
Mézes pálinkák Mézes sütemények, csemegék Mézes turmixok
Mézes, egyéb italok Mézes, fagylaltos gyümölcs italok Mézes, joghurtos italok
Mézről ismertetők, leírások Mit érdemes tudni a méhészetről


Küldjön Ön is cikket, érdekességet, híreket a rovatba...


Keresés a hírek, cikkek között
Keresendő kifejezés






A mézes pálinka receptje Vissza a hírekhez
Hírhez kapcsolódó címkék - Mézes pálinkát mindenfajta mézzel lehet készíteni, receptek, recepttár, pálinka, grappa
Opciók - Kapcsolódó hirdetések  -  Szóljon hozzá a cikkhez  -  Küldjön Ön is cikket  -  Csevegő  -  E-képeslap küldése
A mézes pálinka receptje
Mézes pálinkát mindenfajta mézzel lehet készíteni...


...de a legfinomabb az akácmézzel készített pálinka. Az arányokat lehet változtatni, attól függően, hogy erősebb vagy gyengébb itókát akarunk készíteni.


Fogyasztás előtt érdemes kissé felrázni.
Készítés előtt kb 20-25 dkg mézet melegítsünk fel, hogy könnyebben oldódjon a pálinkában,majd öntsük bele egy literes üvegbe. Ezután töltsük fel az üveget pálinkával kb: 0,8 liter.


Többször forgassuk meg
naponta , kb 1 hétig érleljük. 1 hét után fogyasztható az igazi alkoholos csemege.

Egészségünkre!


Tudta-e Ön, hogy

1 - mézben található hidrogénperoxid a szuvasodás kórokozója ellen is hatásos?

2 - amíg a mézet vízzel felnem hígítják, erjedésnek sem indulhat?

3 - a kristályosodó méznek a kémiai tulajdonságai semmit sem változnak, ez csupán fizikai jelenség

4 - a méz jó nyugtató és altató, segíti az ébrenlétből az alvó állapotba való áthajlást.

5 - az ikrás méz apró szemcséivel jobban tisztítja a torkot, mint a folyékony?

6 - a méz nemcsak fertőtlenít, hanem tisztít is?

7 - a folyékony mézet hígítatlanul eredményesen használhatjuk nagyobb felületű horzsolt, zúzott sebek gyógyítására?

8 - A mézzel borított felületet nem kell bekötözni!

9 - a mézet hígítva a szem felszínes gyulladásaira, sérüléseire hatékonyan alkalmazhatjuk?

10 - a méz egyes cukor-összetevői gyorsan és átalakulás nélkül felszívódnak? Ezért a méz az izomfáradtságot hamar megszüntetheti, ugyanezért a terhességi vészes hányásban szenvedő nők is fogyaszthatják.

11 - a méz gyümölcscukrából nem lesz zsír, mert a májban glikogénként raktározódik?

12 - a méz szőlőcukrából nem lesz zsír, mert rövidesen elég az izmokban?

13 - a méz tejcukrából nem lesz zsír, mert azt a bél hasznos mikroorganizmusai használják fel?

14 - egyes mézfajták a szervezet vízháztartását is befolyásolják? A méz a felesleges vizet kihatja, ami egészséges fogyáshoz vezet.



SMS Karácsonyra és Szilveszterre a tutilapok oldalán - www.tutilapok.hu

Forrás - Aprotuti



Mézes pálinkák - további cikkek
Fűszeres-mézes pálinka...
Hagyományos mézes pálinka...
Legyen mézes a pálinkánk...
Dél-ausztriai mézespálinka ...
Mézes diópálinka ...
Karácsonyi mézes pálinka ...


Képeslap küldése - Szóljon hozzá a cikkhez - 4 hozzászólás - 66450 megnyitás - nyomtatás - 2008.05.29. - 15:16
nyomtatás Cikk nyomtatása
Küldés E-mailben Cikk küldése E-mailben
Vissza Vissza a hírekhez




További hírek, érdekességek a kategóriából

A mézes pálinka receptje
A méz színe, tisztasága, jellemzői
A MÉZ FIZIKAI TULAJDONSÁGAI A fogyasztásra vagy értékesítésre átadott méz sem a felületén, sem a belsejében nem tartalm...

A mézes pálinka receptje
A méz eredete, származása
A fizikai és kémiai jellemzők mellett nem hanyagolható el a méz eredet szerinti meghatározása. A méz származását kétfé...

A mézes pálinka receptje
A méz tulajdonságai, jellemzői
A méz tulajdonságai A méz az eredetéről függően igen sokféle tulajdonsággal rendelkezik. Színe, íze, illata, aromája, ál...

A mézes pálinka receptje
A nektár
Ez a nektár a méhek és egyéb rovarok csábító anyaga, alapjában véve a benne lévő szénhidráttartalom következtében tápany...






Kapcsolódó hirdetések

Varroa atka elleni védekezés O...
Tavaszi,és Őszi kezeléshez,na...
Hirdetés megtekintése >>
Eladó méhcsaládok...
2009 Május 5-10 között Méhcsal...
Hirdetés megtekintése >>
Hunor rakodo kaptár...
20 Hunor rakodo kaptárt keres...
Hirdetés megtekintése >>

Eladó BIO Méh családok Erdélyb...
Erdélyben eladó 67 erős, egész...
Hirdetés megtekintése >>
Új keretlécek eladók...
Új NB keretek összeszegelve el...
Hirdetés megtekintése >>
Hunor kaptárak!...
15 db vastagfalú nútolt csavar...
Hirdetés megtekintése >>


Vissza a hírekhez Vissza a kategóriákhoz

Szóljon hozzá  -  Tanuljunk
Írjon véleményt a cikkekhez, beszámolókhoz

* Név
* E-mail
* Üzenet
* Kód


Méhészet, méhek, kiegészítők Írjon véleményt a beszámolókhoz cikkekhez tanuljunk


Eddigi hozzászólások

Czikora Tamás 2012.07.07. - 09:14
http://youtu.be/bIcWI_2R0rg

somogyi józsef 2009.06.23. - 22:05
Hát nem ilyen egyszerű dolog, sőt ebben a formában kissé szakmaiatlan. Igaz, minden fajta méz alkalmas lehet italkészítésre, de mindenkor illik megválogatni az alkotók (alappálinka, gyümölcs, méz,stb.) tulajdonságainak stílusát, egymáshoz való viszonyát. Egyszerűbben mihez mi illik. Ez lényeges szempont, ettől lesz az ital kerek, az alkotók harmóniája egymásba símuló, korrekt. Aztán persze az ital erősségét nem a méz mennyisége határozza meg, hanem az alappálinka alkoholfoka.Ez természetesen szubjektív, egyéni dolog. Végül pedig a pientetés az a tecnológiai fázis, aminek a végén az ital \"összeáll\", kisimul, selymessé, lággyá válik. Ennek ideje legalább 1 hónap, de ha bírjuk cérnával, pihentessük még tovább, ekkor még szebb lesz! Csak zárójelben, az érlelés az alapvetően hordóban történő tárolás, amikor hosszú, bonyolult kémiai-fizikai folyamatok végén az ital kiegészül az érlelési aromákkal, és egy szép komplex terméket kapunk. Mindezt azért jeleztem, mert a szakmaiság kifizetődő magatartás, érdemes vele vacakolni!

aprotuti.hu 2009.03.14. - 15:27
Igen, elnézést kérünk valójában elírás történt. Javítottuk a hibát, Köszönjük szépen!

tatai ferenc 2009.03.14. - 07:14
A receptben biztosan elírás van.75 dkg méz az rengeteg!!!!


Vissza a hírekhez Vissza a kategóriákhoz






Vissza a lap tetejére






Kapcsolat   |   Felhasználási feltételek   |   Adatvédelem   |   Impresszum   |   Partnerajánlat
Az Ön IP címe: 54.196.194.80
© aproTUTI.hu - 2006-2007

Minden jog fenntartva!