Hírek, érdekességek, leírások
Hírek, érdekességek, leírások,
tippek - trükkök, csevegő,
kérdezz - felelek

Partnerprogram Bejelentkezés Regisztráció
Ma feladott hirdetések | Ma lejáró hirdetések | Legutóbbi 20 hirdetés | Legfrissebb cikkek
Rovattérkép | Rovatfigyelés | Súgó - GY.I.K.
Ajándéktárgyak apróhirdetések hírek érdekességek leírások beszámolók


Aprotuti hírek, Szilveszteri és újévi versek, szilveszteri sms, tuti sms

Boldog névnapot kívánunk minden Koppány nevű látogatónknak

Hírek  -  Hozzánk szól
Érdekességek, leírások, beszámolók

A Valentin nap és eredete, SMS-ek Ajándéktárgyak Ballagásra ajándékok, versek, sms-ek
Fényképes egyedi ajándékok Fotókristályok - Photo Crystal Hímzett ajándékok, törölközők, pólók...
Hirek és érdekességek Húsvéti ünnepekről minél többet Karácsonyi ünnepek, múltja, SMS-ek,
SMS-ek, versek, idézetek alkalmakra Szilveszter, SMS-ek, új évi hagyományok Zsidó ünnepek, vallás és népszokások


Küldjön Ön is cikket, érdekességet, híreket a rovatba...


Keresés a hírek, cikkek között
Keresendő kifejezés


Szilveszteri és újévi versek, szilveszteri sms, tuti sms Vissza a hírekhez
Hírhez kapcsolódó címkék - Szilveszteri versek, Ady Endre, Babits Mihály, Csorba Győző, Dayka Gábor, Tompa Mihály
Opciók - Kapcsolódó hirdetések  -  Szóljon hozzá a cikkhez  -  Küldjön Ön is cikket  -  Csevegő  -  E-képeslap küldése
Szilveszteri és újévi versek, szilveszteri sms, tuti sms
Ady Endre: Szilveszter (részlet)

Eljön minden esztendőben, pontosan, hűségesen. Sohasem késik, és mindig egyforma vén, egyformán jókedvű. Bolondos agglegény, mindig nevet, és ezzel ríkatja meg az embereket. Hideg, kemény hideg van, mikor ő érkezik. Bejelentetlenül jön, és mégis várják. Jókedvű legényemberek, meg mindenféle bohém népség üdvözli szeretetteljesen ezt a vén legényt.Még több tuti SMS Karácsonyra és Szilveszterre a tutilapok oldalán - www.tutilapok.hu


Összecsendül a pohár barátságos megszokott csendüléssel. A sötétveres bor olyanná festi az emberek arcát. Víg, lármás muzsika tölti be a füstös korcsmaszobát, jókedvűen köszönt be Szilveszter.

És eljön a gyors öreg esztendőről esztendőre. Mindig egyformán vén, és minden jöttekor meghal egy esztendő.

És a hosszú esztendősorral együtt vénülünk mi is, míg egyszer olyan fehérek nem leszünk, mint az öreg szilveszter apó.


Csokonai Vitéz Mihály: Újesztendei gondolatok (részlet)

Óh idő, futós idő! Esztendeink sasszárnyon repűlnek; Vissza hozzánk egy se jő, Mind a setét káósz ölébe dűlnek.

Óh idő, te egy egész! Nincsen neked sem kezdeted, se véged; És csupán a véges ész Szabdalt fel apró részleteidre téged…


Ady Endre: Boldog újévet!

Ezúttal sírva, szépen Forgok meg lelkemnek régi Gyermekes életében: Boldog új évet kivánok.

Boldog új évet kivánok, Mindenki tovább bírja E rettenetet, E szamárságot, Mint szegény, mint bírom én, én,
Gyönyörködve, Óh, én szegény Lelki kémény. Boldog új évet kivánok.

Ontom a füstjét A szavaimnak, Pólyálva és idegesen, Be messze ringnak Az én régi terveim, Az én régi társaim is De messze vannak, Boldog új évet kivánok.

Új év Istene, tarts meg Magamnak S tarts meg mindenkit A réginek, Ha lehet: Boldog új évet kivánok.


Babits Mihály: Új esztendő beköszönt…

1. Új esztendő beköszön régi könyvben új lap új topán a küszöbön ég küszöbén új nap. Ej haj dús az év
minden jót igér, minden napja cél és minden éje kéj.

2. Vízkereszt: a világ vár csillag ég az égen Gáspár, Menyhért, Boldizsár jönnek a tevéken. Ej haj szép az év,
minden napja szép, minden éj egy álom minden nap egy kép.

3. Gyümölcsoltó: boldogan angyal kél a szélben, a Megváltó megfogan tiszta szűz méhében. Ej haj mély az év, minden napja mély, születés a nappal, foganás az éj.

4. Kelj vasárnap Palmárum bujj elő, zöld zsenge: Krisztus urunk szamáron megy Jeruzsálembe. Ej haj nyől az év bársony barkaként: barka síma, bársony macska talpaként.

5. Nagypénteken délután szél nyög a kereszten, fenn a bús Kálvárián meghal a bús Isten. Ej haj bús az év,
minden napja bús, nappala borús és éje háborús.

6. Husvét reggel felragyog alleluja szólal, sírból Krisztus kilobog piros lobogóval. Ej haj, halál ellen balzsamír az év, mert a nap feltámadás és az éj csak rév.

7. Piros Pünköst mosolyával piros rózsa éled: tüzes nyelvek záporával harmatoz a lélek. Ej haj, lélekév! meghal, mégis él: az eleven napnak szelleme az éj.

8. Péter és Pál: Damaskus, fény kel az útporbul: Paulussá Saulus lováról lefordúl. Ej haj csodaév fordul és cserél, minden éjből nap lesz, minden napból éj.

9. Szent István a vánkoson nyújtja koronáját, Magyarország köszönti régi patrónáját. Ej haj örök év örök reménység, ahol a föld nem segít, megsegít az ég.

10. Névnap: Mária neve zengi át a tengert, kit az Isten eleve anyja gyanánt szentelt. Ej haj gyöngy a nap. Gyöngyfüzér az év: minden nap egy névnap, minden gyöngy egy név.

11. Mindenszentek: hideg ősz, bolyg a szellem fázva, fázó népség temetőz sírokon gyertyázva. Jaj az év temető, mindennap egy holt, minden napra minden éj ráírja, hogy: Volt.

12. Fenyőillat: Karácsony Betlehem és jászol: fügén élsz és kalácson,de a szíved gyászol. Szép az év, szép a nap, de a szíved oly bús: Volt egy gazdag kisgyerek, aki most vén koldús.

13. Tizenkettő: tik, tak, tik... Évet év most veszt el: Versbe tizenharmadik az öreg Szilveszter. Klepetusán - ő az év - minden gomb egy nap: gimbeli-gombolja s megint belekap.


Csorba Győző: Régi szilveszter (részlet)

Tombola volt s tánc hajnalig. Ternó, kvaternó..., porcelán- bögrét és káposztagyalut nyertem, s parasztlegény-barátaimmal, mikor magunk maradtunk, eljártam egy kesergőt. Aztán meg szürkület felé újévet indultunk köszönteni.


Dayka Gábor: Az új esztendőnek első napjára - 1790

Eggy esztendő ismét el-múlt, S által-repűlt setét honjába: De kedvem újra bé-borúlt. Mit várom végemet heába? S esdeklem a halál után? Vélvén, hogy fájdalmim meg-szűnnek, Ha napjai majd által-tűnnek, Bús éltemnek, s az Ég meg-szán - O Sors! mert nints többé reményem - Alá nyomott a tsüggedés - Hogy fel-virradhat még Nap-fényem: Utól értt a bal-végezés - O szánj-meg, s vond-elébb halálom! Meg-halni nékem tsendes álom. Tekéntsd keservim nem de nem Lassú halál bús lételem? -

Ha e világon annyi élni: Mint úntalan jajgatni, félni, Sorvadni a kereszt alatt: Még nem az ember által-hat Az életnek keskeny köréből, S a főld gyomrába vissza tér, S a Végezés rejtett töréből Ki-fejtve gyászos véget ér: - Ó már meg-érttem a halálnak, Szegezzd rám mérges íjjad! ím Már nintsenek több könnyeim - Szép napjaim mord télre válnak, Pályámat el-futottam; ints! S indúlok önnként a határra, S bé-zárom éltem - a halálra Már senkinek több jussa nints.


Tompa Mihály: Új évkor

Isten házába gyűl A hívő nép új évnek ünnepén; Holott forró imát A buzgó néppel híven mondok én.

És a fohász imígy Száll ég felé: ajándokozz nekünk Az új év kezdetén Új szívet, új lelket, jó Istenünk!

S mig érzeménye így Felbuzdult lelkemnek mennyben mulat: Ki nem feledhetem Imámbul a lányt, imádottamat;

S imé nyilt ajkamon Véletlenűl ez új fohászt lelem: Maradjon, oh leány, Kebledben a régi szív s érzelem!
Még több rövid vers (SMS-nek) az Új Évre!


1 - Leszállt egy angyalka, s azt súgta nékem, gondolj most azokra, kik szívedbe férnek. Eszembe jutottál Te és a családod, ezúton kívánok Boldg Új Évet!

2 - Akkor szép az Újév, Ha tiszta fényt varázsolunk! Karácsonyfán is csillag égjen, és alája odaférjen a szeretet drága kincse, Mely az élet szent bilincse, Boldg Új Évet Kívánok!

3 - Új évi kívánságom, hogy benneteket az isten áldjon és adjon szép új évet! Minden jóból dús bőséget, és ha majd a petárdák fénye borítja az eget, legyen ott a szeretet, és kísérje életeteket! Boldg Új Évet Kívánok!

4 - Csillag száll az esti égen, utat mutat sötét éjben. A szeretet ma újra éled, így kezdjük az új évet. Halkan szól, most minden ének, körül ölel minket szépen, Boldg Új Évet Kívánok!

5 - Távolság már nincsen, új idők járnak, huncut kis SMS-ek szállnak az éterben. Szeretetet visznek és sok szép üzenetet, Boldg Új Évet Kívánok!

6 - Higyj a csodákban, hisz szívedben él, felejts el minden bút, az Új év kezdetén. Tárd ki karod, öleld meg kit szeretsz, s kívánd azt amit én: Boldg Új Évet!

7 - Borongós napok tűnjetek tova, Okkal szomorú ne legyél soha, Lépteid kísérje töretlen szerencse, Derűs percek rajzoljanak mosolyt a szemedre, Oszoljanak el az óévnek sötét árnyai, Gúzsból szabaduljanak a képzelet szárnyai! Boldg Új Évet Kívánok!

8 - Új évet hozzon a nesztelen iramló idő, Jöjjön már a rég várt, csodálatos jövő! Boldg Új Évet Kívánok!

9 - Évek ha múltok, ha elszálltok napok, Vidámságot, örömet számolatlan adjatok, Elfusson most az óévnek malaca, Többé ne legyen senkinek panasza. BUÉK!

10 - Kerüljön betegség, bánat messzire, Írmagjuk is vesszen mind a semmibe, Vágyaid sorra valóra váljanak, Álnok szavak többé ne bántsanak, Növekedjen az igaz barátok tábora, Okosan élj, ne legyél ostoba, Kívánom neked, legyen 365 szép ünneped! BUÉK!

11 - Virradjon rád szép nap, köszöntsön rád jó év. Kedves hajlékodba költözzön a jólét. Lelkedbe boldogság, szívedbe béke. Ezt kívánom a következő évre! Boldg Új Évet!

12 - Langyos esőben, tömör ködben, hót részegen, mély gödörben, szilveszternek nehéz napján, négykézláb az árok partján, átölelem a világot, Boldog Új Évet Kívánok!

13 - Kívánok neked: 12 hónap egészséget, 52 hét szerencsét, 365 nap nyugalmat, 8760 óra szerelmet, 525600 boldog percet és 81536000 másodperc szexet! B.U.É.K!!!


Még több SMS Karácsonyra és Szilveszterre a tutilapok oldalán - www.tutilapok.huAjándékozz örömet!

Tipp: Fényképes ajándékok személyre szabva - Online vásárlás alkalmakra, ünnepekre!

Az utóbbi években jött divatba, hogy a családtagok, barátok, szeretők egymás képmásával, képekkel, grafikákkal díszített párnákat, pólókat, bögréket, naptárakat, fotógravírozásokat - medálokra, öngyújtókra, hímzett monogramos törölközőket - pólókat ajándékoznak. Nagyon kedves ajándék és igazán személyre szabott. Az ilyen ajándékok értéke az ajándékozott részére főleg az idő múlásával felbecsülhetetlen. Ne hagyjuk ki, ajándékozzunk alkalmakra mi is örömet ! TIPP - www.tutiajandekok.hu

Tehát mindezt összegezve, szerintünk feltétlenül érdemes ellátogatnod a fent említett oldalakra, hogy rendelhess egyedi fényképes ajándékokat alkalmakra, ünnepnapokra, fotókidolgozást legjobb felvételeidből, vagy csak egyszerűen azért, hogy jól érezd magad. Jó szórakozást!

Forrás - Tutilapok (www.tutilapok.hu)A cikksorozat további részei
Szilveszter, SMS-ek, új évi hagyományok - további cikkek
1. rész - Újévi köszöntők, üdvözletek, S...
2. rész - Szilveszteri sms, újévi sms-ek...
3. rész - Szilveszteri és újévi verse...
4. rész - Szilveszteri sms, újévi sms, i...

Következő részek

Szilveszteri és új évi SMS-...
Szilveszteri sms, újévre sm...
2009-re 6,75 milliárd ember...
Január 1. - Újév napja...
Szilveszteri sms, újévre sm...
Szilveszteri sms, újévi sms...
Mosoly az újévre - humorlab...
Református toll - újév...
Új évről beszélünk, a régit...
Miért szeretem az újévet...
Újév - Rós Hássáná...
Atyai intelmek az újévre...


Képeslap küldése - Szóljon hozzá a cikkhez - 0 hozzászólás - 27001 megnyitás - nyomtatás - 2008.12.20. - 00:21
nyomtatás Cikk nyomtatása
Küldés E-mailben Cikk küldése E-mailben
Vissza Vissza a hírekhez
További hírek, érdekességek a kategóriából

Szilveszteri és újévi versek, szilveszteri sms, tuti sms
Valentin napra szerelmes versek
Ignotus: Akarom Azt akarom, hogy rámszorulj, Azt akarom, hogy sírj utánam, Azt akarom, ne menj tovább, Azt akarom, mara...

Szilveszteri és újévi versek, szilveszteri sms, tuti sms
Szerelmes versek Valentinra
Goethe: Ezer alakban rejtőzhetsz Ezer alakba rejtőzhetsz előttem, Csupa-Kedvesség, látom, mind te vagy; futhatsz, csodá...

Szilveszteri és újévi versek, szilveszteri sms, tuti sms
Szerelmes versek Valentin napra
Tóthárpád Ferenc: Bársonyodba öltözöm Megismerem, ha rám hull az árnyék, Ha mögöttem is állsz, én érzem meleged! Egyébr...

Szilveszteri és újévi versek, szilveszteri sms, tuti sms
Szerelmes sms-ek, idézetek Valentin napra
1 - Nem tudok aludni, remeg a szívem, hiányzik, hogy kezed kezemhez érjen. Riadtan ébredek, merre vagy, hol lehetsz. Meg...


Vissza a hírekhez Vissza a kategóriákhoz

Szóljon hozzá  -  Tanuljunk
Írjon véleményt a cikkekhez, beszámolókhoz

* Név
* E-mail
* Üzenet
* Kód


Ajándéktárgyak Írjon véleményt a beszámolókhoz cikkekhez tanuljunk


Vissza a hírekhez Vissza a kategóriákhoz


Vissza a lap tetejére


Kapcsolat   |   Felhasználási feltételek   |   Adatvédelem   |   Impresszum   |   Partnerajánlat
Az Ön IP címe: 54.83.119.49
© aproTUTI.hu - 2006-2007

Minden jog fenntartva!